Alpha a világban

Az Alpha kurzus - amit a Holy Trinity Brompton közösség kezdeményezett - egy gyakorlati bevezetés a keresztény hitbe. Ma már több ezer közösség használja szerte a világon.

Rövid történeti áttekintés:

1977-ben Charles Marnham, anglikán lelkész négy hetes Alpha kurzusokat indított el a Holy Trinity Brompton templomban.

1981-ben John Irvine vette át tőle ezt a munkát, aki tíz hetes kurzusra bővítette az Alphát és kiegészítette egy hétvégével, amelyen a Szentlélek személyéről és munkájáról tanított.

1985-ben Nicky Lee kapta meg ezt a feladatot, aki folyamatosan növelte a résztvevők létszámát, amely a kezdeti 35 főről jóval száz fölé emelkedett.

1990-ben Nicky Gumbel “örökölte” az Alpha módszert, aki több ezer kérdőív kiértékelését követően kidolgozta azt végső formájában.

Az 1993-as vezetői képzés után az Alpha módszert elkezdték Nagy Britannia több közösségében is használni, majd később az egész világon elterjedt.

Jelenleg az Alphát 169 országban 112 nyelven használják.

Világszerte milliók vettek már részt Alpha kurzuson, amely egy lehetőség arra, hogy felfedezzük az élet értelmét, és szembesültek azzal a kihívással, amelyet a keresztény hit bemutatásának ezen üde üzenete és megnyerő módszere jelent.

További információk az alábbi honlapokon érhetőek el:

Alpha Magyarország hivatalos oldala

Alpha nemzetközi oldala

Felhasznált  irodalom:

Nicky Gumbel: Az élet nagy kérdései

Nicky Gumbel: Add tovább!